Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира актуални теми в българския футбол. Бизнесменът говори за началото на проекта в Разград, както и за случващото се в ЦСКА.

„В началото решихме да отделим 50 хиляди лева от завода в Разград, за да помогнем на децата, които играеха в аматьорския футбол в Разград. Така тръгна това хоби, но сега е доста скъпо хоби. В последните две години сме похарчили над 15 милиона лева лични пари. Не говоря вече за колко приятели и спонсори сме намерили, за да помагат в проекта. Най-малкото сме си мечтали да станем шампиони, когато бяхме в „Б“ група. В началото ни иронизираха, хванаха ни за мезе. Добре е да има отбори силни, с които „Левски“ да играе, за да се развиват. Провинцията трябва да взима връх, за да има силни „Левски“ и ЦСКА“, заяви Домусчиев в БиТиВи.

„Ако имам клуб с 80 милиона евро бюджет, мога да гарантирам на акционерите в клуба всяка година полуфинал в Шампионската лига. Ние с 5 милиона евро до там можахме да го докараме. С 5 милиона стигнахме до плейоф, изтеглихме късата клечка – Базел. Може би е за добре, не бяхме подготвени. Още като станахме шампиони казах, че не трябва да се очакват чудеса“, допълни бизнесменът.

„Общините трябва да дават пари и да помагат на спорта. Започнаха да ме критикуват, че съм бил поредният президент, който говори като останалите, че едва ли не някой друг трябва да дава пари. Винаги трябва да има частна инициатива, тези, които стоят зад клуба, да дават. Но трябва държавата и общината също трябва да имат инициатива. Иначе ние сме поредните балъци, които си даваме парите. Според мен Бойко Борисов единствен опитваше да помага на футбола и спорта. Лошото е, че идеите му не бяха реализирани до края, но той единствен искаше да помогне“, каза още шефът на Лудогорец.

За положението в ЦСКА Домусчиев каза: „Не трябва да е така, мен лично ме боли. Не ми е приятно като цесекар. И да ги купи някои тези акции нататък какво...Дано парите се наберат и се изразходват правилно. Не съм оптимист, но това е вариант да бъде стабилизиран един клуб. ЦСКА малко или много е като нашата държава и икономика. Това не е станало за една или две години, а в продължение на много години е затривано. ЦСКА върви надолу, надолу, и стигна някакво дъно, което не знам дали е последното.“

„Имаше покана да стана председател на федерацията по тенис, но отказах, тъй като са ми прекалено ангажиментите. Трябва да обръщам внимание и на семейството ми, защото ще ме изгонят (смее се)“, завърши милионерът./БЛИЦ