ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Шефът на скаутското звено в “Левски” Дончо Донев призова, да не го изкарват виновен за изпуснатата титла в края на миналия сезон. Обвиненията към него дойдоха, след като се заговори, че за командировки и гледане на нови футболисти са похарчени над 200 000 лева, а качествата на привлечените в състава не отговарят на пръснатите средства.

“Не съм откраднал и стотинка от “Левски”. Взехме предимно играчи без пари. Не съм си позволявал да взимам нищо от клуба. Стар съм за тези работи, а и не ми трябва. Аз съм финансово независим човек. Работил съм честно и със сърце.”, коментира скаутът на “сините” пред “Меридиан Мач”.

“От привлечените играчи има някой, за които всички бяхме категорични, че са точните хора за “Левски”. Такава е ситуацията с Марсиньо – нямаше как да е слаб, при положение, че няколко месеца преди да дойде у нас е играл 1/4-финал в Шампионска лига. Но не се получи и всички съжаляваме за това. Факт е обаче, че за него не бе платена и една стотинка! Така дойде и Опоку, национал на Гана, юношески световен шампион. Но не му тръгна играта. За по-сериозни суми дойдоха само Жоао Силва, Гари Родригес и Роман Прохазка, като първите двама изплащат дадените за тях пари. Има и провали, но който не работи, той не греши”, продължи Донев.

Той коментира и завръщането на Наско Сираков на “Герена” и бъдещето си в клуба.

“Левски винаги е бил силен, когато Наско Сираков е там. Сега цялата спортно-техническа власт е в неговите ръце. Той ще реши, какво ще стане със скаутското звено, кой ще работи и кой не”, завърши Донев.