Треньорът на Левски Ратко Достанич засипва с похвали Георги Иванов-Гонзо по време на пресконференцията преди утрешното гостуване на Локомотив (Пловдив).

Срещата от осмия кръг на "А" група между "сините" и "смърфовете" е утре от 16:00 часа на стадиона в парк "Лаута". Достанич е изключително радостен от факта, че работи с човек, като Гонзо. както е известно, спортният директор на Левски подкрепи тотално треньорското ръководство, въпреки слабите резултати напоследък. Наставникът на "сините" съобщи, че в отбора има доста кадрови проблеми преди мача.

"Поне 5-6 футболисти вероятно няма да вземат участие в утрешния мач поради контузии. Топузаков, Петков, Тасевски със сигурност няма да играят. Сърмов има проблеми, докторът му постави инжекция и ще видим какво е състоянието му. Симонович също е с травма. Ще направим всичко възможно да сглобим състав според нашата схема на игра. Проблемът е, че за някои постове имаме заместници, докато за други не", каза Достанич.

"Трудно се играе на стадиона на Локо (Пд). Да, техните резултати са лоши, но те имат доста добри футболисти и няма да ни е лесно. Ако не сме сериозни и концентрирани, ще имаме проблеми. Знаем всичко за тях, и слабите и силните им страни. Гледали сме ги. След лошата ни серия, всяка следваща среща е важна за нас. Една победа в Пловдив ще ни даде спокойствие за работа", коментира още Достанич.

"На всеки един от моите футболисти му е трудно. Всичко осъзнават, че сме в дупка и че трябва да излезем от нея. Всички искаме това. Радвам се, че момчетата не се примиряват с негативните резултати. Дори и след втория, третия и четвъртия гол в мача с Лацио, те се вдигаха, търсеха гола, искаха да променят нещата. Имам доверие на всеки един от тях. Работим всеки ден заедно, всички се стараят, разговаряме за проблемите. Това което Георги Иванов каза за подобрение в играта е истина. Не е лесно срещу отбор като Лацио да се създадат 4-5 чисти положения. Който иска го вижда това, който не иска, не го вижда. Проблемът е, че не вкарваме голове и берем ядове", допълни Достанич.

"За мен, както и за футболистите е много важна подкрепата на Георги Иванов. Аз съм радостен, че работя с такъв открит и коректен човек, като него. Не искам обаче да се крия, знам как работя и знам за какво става въпрос. Знам, че можем да излезем от кризата и знам, че футболистите могат да дадат още. Убеден съм, че Левски ще изглежда по друг начин. Във футбола и в спорта като цяло от трудно положение се излиза само с победи", уточни Достанич. /БЛИЦ