Треньорът на Левски Ратко Достанич даде за пример българския национал Димитър Рангелов. Според сърбина, в Левски трябва да има подобен род футболисти.

"Това е пътят за младите хора. Когато работих с Митко Рангелов в Славия, той искаше да тренира по два-три пъти на ден. На всичкото отгоре, всяка тренировка я правеше на 100%. Може би имаше някои по-добри, като качества от него, но Рангелов знае какво иска да постигне и го прави. Ще се върна към мача с Черна гора. Той направи нещо невероятно при 3:1 за България. Пребори се за една безнадеждна топка. Това е игра на 300%. Така искам да правят и моите футболисти в Левски. Желая да правим верни играчи, които да се раздават напълно. Това е верният път, не трябва да правим от футболистите манекени, които да се разхождат по терена", отсече наставникът на Левски, който говори в Дискусионен клуб "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

Достанич не скри, че е доволен от работата, която неговите играчи са свършили през последната седмица. На въпрос, какво предпочита, като стратегия, да се надиграва с по-силните отбори, или да играе на сигурно в отбрана, Достанич заяви: "За мен е по-важно, къде, кога и с кого ще играеш. Тогава треньорът вече може да избере стратегията си. Не може да се боксираш с Майк Тайсън, а да си разтворил гарда. Важно е отборът да се защитава заедно и да атакува заедно. Важно е футболистите да знаят какво да правят, да притежават нужната култура", сподели още Достанич.

"Не мисля да отиваме толкова далеч. Не бих сравнил Виляреал с Майк Тайсън. Това е един страхотен отбор, който знае, какво прави. При това го прави от години по един и същ начин. Срещу тях трябва да покажем какво ни е нивото. Няма от какво да се плашим, няма какво да загубим. От такива мачове може само да спечелим. Ако не го направим, поне ще сме спечелили ценен опит. Футболистите, които носят фланелката на Левски трябва да са горди, че ще играят един такъв мач. Сигурен съм, че няма да се изплашим и съм убеден, че моите играчи ще направят силен мач в Испания", продължи треньорът на шампионите, цитиран от "Гонг".

"Не обичам да коментирам по отделно футболистите си. Питате ме, защо не пускам Балтанов. Тук съм от два месеца, а той постоянно има оплаквания и е контузен. Няма да даваме просто така шанс на младите. Те трябва да си го спечелят. Иначе няма да са подготвени за мачовете и ще им направим лоша услуга", отбеляза Ратко Достанич.

Наставникът на "сините" не пропусна да похвали националния отбор за победата над Черна гора. "Слушам само критики за играта в защита. Никой не казва, че България вкара четири гола. Проверете кой е вкарал толкова на Черна гора? Вие имате много силна офанзивна мощ. Имате играчи като Митко Бербатов, като Митко Рангелов, като Мартин Петров... Не трябва да се плашите от Италия. Сигурен съм, че треньорът ще изчисти грешките в защита", коментира още сърбинът. /БЛИЦ