Почти сигурният нов треньор на Левски Ратко Достанич е изразил желание да доведе със себе си на "Герена" своя сънародник Драголюб Симонович, научи БЛИЦ.

От ръководството на "сините" все още не обявяват назначението на Достанич, но това нищо чудно да се случи още след реванша със Сант Жулия или утре. Тодор Батков вече се е разбрал със сръбския спец, който все още е в родината си и очаква обаждане, за да разбере кога да отпътува към София.

Достанич не искал в щаба му да остават сегашните помощник-треньори Бисер Хаздай и Тони Здравков, а възнамерявал да разчита на Емил Велев и Драголюб Симонович. От няколко месеца Дуци е без работа, след като си тръгна от Спартак (Варна). На няколко пъти той упорито бе спряган за заместник на Кокала.

При една от последните си медийни изяви у нас Дуци се изцепи, че има сили да класира роден клуб поне на 1/8-финал в Шампионската лига.

"Искам да имам мачове с отбора си в 21:45 часа във вторник и сряда. Аз съм амбициозен човек и винаги се стремя да се развивам. Дори смея да твърдя, че ако вкарам отбор в групите на Шампионската лига, след това и ще го изведа минимум до 1/8-финалите", каза тогава Дуци, който вече е дал съгласието си на Достанич да работят в екип на "Герена". /БЛИЦ