ЦСКА гостува на Ботев (Враца) в среща от 17-ия кръг на efbet Лига при подновяването на шампионата след мачовете за националните отбори.

"Червените" са в серия от три поредни победи при новия наставник Милош Крушчич, но въпреки това изостават сериозно от лидера Лудогорец, който е с 11 точки преднина на върха.

В днешната среща обаче освен добрата форма, столичани имат на своя страна и историята. Те не са губили от врачани цели 34 години! Последното им поражение датира от 15 юни 1985 година, когато с 3:0 във Враца домакините триумфират с два гола на Емил Маринов и един на Цветан Данов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

От другата страна Ботев също е с нов треньор - Антони Здравков, който ще опита да прекъсне негативната серия от четири мача без успех (три загуби и едно равенство).

За последно домакините в днешния двубой победиха Ботев (Пловдив) в първенството преди повече от месец и половина, но пък го направиха като гост и то с убедителното 3:0.

Какво обаче ще се случи в днешния двубой и ще падне ли 34-годишната прокоба на врачани или пък ЦСКА ще продължи прекрасната серия, предстои да разберем. Мачът е на "Христо Ботев", а неговото начало е 15 часа.

Баланс между Ботев (Враца) и ЦСКА за първенство:
59 мача, 4 победи за Ботев (Вр), 15 равенства, 40 победи за ЦСКА, голова разлика 139-54 за ЦСКА

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020