Депутатът от ДПС и член на футболния Изпълком Камен Костадинов е предложил най-популярния турски треньор в последните години Фатих Терим да поеме националния отбор на България, научи БЛИЦ. Императора, както наричат спеца, в момента е без работа. За последно той водеше турските национали, но след провала в световните квалификации за отминалия в ЮАР Мондиал хвърли оставка.
 
Костадинов вече е разговарял с Борислав Михайлов с идеята да се срещнат с Терим. Боби обаче се притеснявал, че турчинът ще поиска прекалено висока заплата, която родният футболен съюз няма възможност да му плаща.
 
“Има три варианта от чужбина за нов селекционер. Българските са ясни – Любо Пенев или Балъков. Боби обаче иска чужденец и ако там нещата ударят на камък, ще назначим българин. Най-късно до 20 септември трябва да подпишем договор. В противен случай, ако преговорите зациклят както с чуждите, така и с нашите специалисти, националите ще бъдат водени на 8 октомври срещу Уелс от временен селекционер. Това обаче е малко вероятно”, уточниха от БФС.