Арест до 25 дни, забрана за посещаване на спортни мероприятия до живот, глоби и "подписка" в поделения на МВР може да отнесе всеки фен, който си позволи да мята бомби и факли на стадиона. Това са част от драконовските мерки в новия проектозакон за спортното хулиганство. 

"Той се подготвя в момента, черновата е готова, очаквам до два месеца да бъде представен пред обществото и медиите", разкри пред "Телеграф" шефът на парлментарната комисия по въпросите на младежта и спорта и депутат от НДСВ Славчо Атанасов.

Депутатите и експертите са взели за новия закон най-доброто от опита на Англия, Испания и Италия с футболното хулиганство. 

Обстоятелствата, при които човек се превръща в спортен хулиган са в 13 точки. Първите 6 са по-леките случаи, а останалите са тежки прегрешения на феновете. В първата част са предвидени по-леки наказания, например 24 часа арест в поделение на МВР. Ако ултрасът попадне в най-тежките параграфи, ще получава до 25 дни зад решетките. Заложена е и санкция обществено полезен труд, който може да стигне до 380 часа. Има глоби от 1000 до 2000 лева, както и забрана за посещаване на спортни мероприятия до живот.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА