ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Феновете, които смятат да отидат утре пред "Маринела" за конгреса на БФС, няма да бъдат допуснати в близост до хотела. Те ще могат да гледат какво се случва от градинката на храм „Св. Кръст Господен“, който се намира през бул. "Джеймс Баучер", като те няма да бъдат допускани в непосредствена близост до хотела и паркинга. 
Също така на разположение на СДВР ще бъде едно от водните оръдия, които влязоха в действие по време на протестите преди няколко месеца. Информацията бе изнесена от Столичната дирекция на вътрешните работи на специална пресконференция.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Във връзка с конгрес на БФС и във връзка с придобита информация относно това, че фенове ще присъстват около хотела, за да изразят своето мнение относно кандидатите за президент, искам да уведомя гражданите, които желаят да присъстват около хотела. Ще бъде обособено място, на което ще могат да наблюдават, като ги уведомявам да имат търпение, ще бъдат проверени на три кръга, а може и от четвърти кръг. Спрямо нарушителите на обществения ред ще вземаме най-строги мерки и безкомпромисни“, каза Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ към СДВР.

Той заяви, че охраната на самия конгрес и хотел е ангажимент на БФС. За реда ще се грижат три охранителни фирми.

Гонзо разкри пред БЛИЦ истината за отношенията си с ЦСКА и Левски! Хвърли бомба за екипа си!

„Първият кръг на проверки е широк – той е до бул. "Вапцаров", Южен парк и "Арсеналски" и Семинарията. Вторият кръг е непосредствено около самия хотел – "Черни връх", ул. "Червена стена", "Златният рог" и заключваме в бул. "Джейъмс Баучер". На паркинга няма да бъдат допускани фенове. Те ще бъдат допускани в градинката около храма, който се намира срещу хотела на отсрещната страна на бул. „Джейм Баучер““, обясни Георгиев.

„До настоящия момент уведомление за протест не е постъпил. Относно данни за нарушаване на обществения ред данни няма, но сме подготвени и затова самите мерки са доста по-засилени. Гражданите могат да бъдат проверени и четвърти пъти. Не е голям интереса, но все пак освен Фейсбук има и доста други места в Интернет, където могат да се организират. Това, което сме придобили информации до момента се очаква да присъстват представители на различни футболни среди, които искат да изразят мнение за кандидатите. Полицейските служители ще бъдат достатъчно. На разположение ще бъде една водометна машина, а ако се наложи ще бъде повикана и другата. Да се надяваме, че нищо няма да се обърка и ще мине всичко, както сме предвидили“, каза още Иван Георгиев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

МВР с допълнителни мерки за сигурност около Конгреса на БФС

МВР с допълнителни мерки за сигурност около Конгреса на БФС

Публикувахте от "По света и у нас" - новините на БНТ в Четвъртък, 14 март 2024 г.