Локомотив (Горна Оряховица) взе инфарктна победа с 2:1 над последния в класирането Септември (Симитли) с гол в добавеното време. Тъкмо четвъртият съдия бе вдигнал таблото за 4 минути продължение, когато Красен Трифонов проби отляво и центрира, а Мартин Райнов с глава донесе успеха, хвърляйки в екстаз играчи и публика на горнооряховци. С победата тимът на Сашо Ангелов догони втория Поморие, като и двата отбора имат по 34 точки. Лидерът Дунав (Русе) е с 35, а в неделя гостува на Литекс II.

Мачът в Горна Оряховица бе оспорван, но слаб, като много повлия и крайно лошият терен, а картината допълни уникално слабият рефер Адриан Петров, към когото след мача и от двата щаба имаха претенции, пише Sport-vt.com. Локомотивци бяха подценили съперника и пропиляха цялото първо полувреме. Гостите действаха прибрано в защита и не им даваха шансове, а и неравният терен не позволи никакво нормално владеене на топката. В 17-ата минута Тихомир Кънев подаде надясно към Желев, който му центрира, но ударът на тарана мина над гредата. Кънев игра с маска заради счупения си в предишния мач нос. В ответната атака пък мощен удар на Методи Костов профуча край гредата. Втората възможност за домакините бе в 31-ата минута, когато Желев пусна към непокрития Красен Трифонов, но и той би в аут.

Втората част бе по-динамична, като започна с гол за гостите. В 49-ата минута Костов надбяга Мариян Иванов и при шпагата падна в наказателното поле, при което реферът отсъди дузпа. Играчите на Локомотив бурно протестираха, при което Иван Пенев получи картон, който ще го извади за четвъртфинала с Монтана за Купата. Методи Костов с хубав удар в долния ляв ъгъл на Колев направи резултата 0:1.

Домакините реагираха като ужилени и създадоха доста положения, но ги пропуснаха. Спестявал дълго време картони, арбитърът започна да ги вади един след друг, което не попречи на гостите да лежат и да бавят играта. В 72-ата минута реферът свири и дузпа за Локо (ГО) за поваляне на Кънев от Любомир Гуцев. Решението бе съпроводено от втори жълт и червен картон за защитника и Септември остана в намален състав. От бялата точка капитанът Атанас Фиданин с мощен удар изравни – 1:1.

Оставащото време премина при натиск на Локомотив, но предимно хаотичен. В 85-ата минута след центриране на Трифонов Антоний Балъков с глава би над гредата, а малко след това при центриране на рожденика в днешния мач Красен Трифонов трима негови съотборници се разминаха пред вратата с топката. Така се стигна до 90-ата минута, когато при поредното центриране на Трифонов отляво Мартин Райнов с глава донесе гола на победата.

След мача двата отбора се сбиха, но до чак толкова сериозни сблъсъци не се стигна.

Септември (Симитли) остава последен в "Б" група с едва 9 точки.