Играещият старши треньор на участника в Югоизточната "В" група Асеновец (Асеновград) Борислав Караматев и помощникът му Даниел Спасов хвърлиха оставки, съобщи PlovdivDerby.com. Причините за оставките са неразбирателство с новоизбрания Управителен съвет на клуба и по-точно с представителите на Община Асеновград.

Преди месец се проведе Общо събрание в асеновградския клуб, а след него беше излъчен и новият Управителен съвет. В него попаднаха Ангел Димитров, Драгомир Георгиев, Eнко Найденов, Никола Москов, Георги Любенов, Борислав Ангелов и Валери Стефанов. До тогава Стефанов заемаше поста председател на УС и остана в него и след събранието. Новите лица в УС на клуба са трима представители на Община Асеновград, двама ветерани, както и местен бизнесмен.

Борислав Караматев водеше Асеновец през последните няколко сезона, а помощникът му Даниел Спасов се присъедини към него преди началото на сезон 2015/2016. През зимната пауза имаше сътресения в асеновградския клуб, след като имаше предложение в Общинския съвет за намаляване на субсидията, полагаща се на клуба. Все пак до това не се стигна, но неяснотите в Асеновец останаха, а надеждата за по-добро бъдеще се крепеше именно на новоизбраното ръководство.

Отборът все още не е започнал подготовка за новия сезон в Югоизточната "В" група.