Сериозно напрежение се заформи в управата на ФК Крумовград, който влезе в професионалния футбол. Отборът спечели промоция за Втора лига, след като завърши първи в Югоизточната трета лига. Хората в Крумовград твърдят, че амбициите в южния град са доста сериозни. 

Управата на ФК Крумовград обаче използва официалната си фейсбук страница, за да разпространи интересно съобщение, което е насочено към кмета Себихан Мехмед.

Публикуваме написаното от ръководителите на ФК Крумовград:

Себихан Мехмед иска ли в Крумовград да има футболен отбор?

Това е въпрос, който от доста време вълнува много хора, които се радват на успехите на ФК Крумовград, но и се тревожат за бъдещето на футбола в града. Задаваме този въпрос и търсим истината в контекста на минали и днешни събития.

Преди три месеца /март/ се проведе Общо събрание на футболния клуб и по изричното настояване на Себихан Мехмед и в присъствието на Председателя на Общинския съвет Метин Байрамали, в УС на ФК Крумовград бяха избрани трима представители на общинската администрация. Само три месеца по-късно, тези тримата, едновременно поискаха да бъдат освободени от УС на клуба по лични причини. Което и се случи. И всичко това след като ФК Крумовград сe изкачи във Втора професионална лига с впечатляващи победи над отборите на Бургас, Хасково, Казанлък, Асеновград и много други.

Името на Крумовград се свързваше с успехите на футболния терен и с нескрития интерес на футболната общност в страната и в града. Над сто деца, за радост на родителите си, поискаха организирано да играят футбол, откъсвайки се от таблети и компютри, мечтаейки за футболни успехи, растящи здрави и жизнени. Хората в града се обединиха около отбора си, гордейки се с успехите му и мечтаейки за още победи.

Единствените, които не се радват на тези успехи и не показват стремеж към подпомагане развитието на отбора са Себихан Мехмед и близкото ѝ обкръжение. Ето и фактите:

- Нищо от препоръките на БФС не е изпълнено, въпреки че от много време се знае, че, за да може отборът да играе в Крумовград мачовете си от Втора лига, стадионът трябва да бъде лицензиран. Имитира се загриженост, но нищо не се случва;

- Един от големите спонсори на българския футбол е готов да финансира клуба срещу възможността да ползва терен в града – ангажимент, който Себихан Мехмед пое, но сега всячески се опитва да провали;

- Себихан Мехмед пое ангажимент и за създаването на спортни паралелки и Футболна академия, но не направи заявка пред Министерство на образованието;

- На обща среща между ръководството на Общината, „Дънди прешъс металс“ и футболния клуб бяха договорени размера и начина на финансиране на клуба с част от огромното дарение, което златодобивната компания прави всяка година за Крумовград. И това не се случи. Средствата, които бяха гласувани в Общинския съвет/около 20% от общото финансиране на клуба/ бяха отпуснати с такива условия и рестрикции, че е невъзможно да бъдат използвани в цялост.

Друг въпрос е къде се насочват средствата от дарението и КОЙ ги усвоява?

КОЙ се страхува да не изпусне контрола на всичко в Общината?

КОЙ в последните 20 години контролира дори и най-малките назначения в Общината?

КОЙ контролира разходването на близо 50-милионния бюджет на общината?

Защо от действията на Себихан Мехмед прозира противопоставяне на развитието на ФК Крумовград, носещ радост, дори еуфория в града и общината?

Ръководството на ФК Крумовград ще продължи да развива клуба с или въпреки общинското ръководство. Хората трябва да знаят, че днес пред Крумовград, благодарение на „Дънди прешъс металс“ има огромни възможности за развитие. Ако се използват правилно, те ще дадат шанс Крумовград да живее и да се развива, да стане притегателен и привлекателен за хората, които са свързани с нашия град и не само.

Себихан Мехмед и нейният екип трябва да са наясно, че хората всичко знаят и всичко виждат. Рано или късно те ще поискат отчет под една или друга форма.

УС на ФК Крумовград"