Футболният революционер Ивайло Дражев сезира Прокуратурата за пет съмнителни мача от родната “А” група. Това обяви самият той на специална пресконференция в пресклуб „България”. Ексцентричният бос е изпратил писмо до ДАНС, главния прокурор на България и до куп други институции.

“С настоящото ви сезирам за поредица от съмнителни мачове по футбол - “А” група, с уговорен краен резултат, проведени в Републиканското първенство на Република България под егидата на БФС. Става въпрос за срещите Сливен - Черноморец, Локомотив (Мездра) - Черноморец, Левски - Локомотив (Мездра), Ботев (Пловдив) – Сливен, Беласица – Пирин (Благоевград) и други, за които разполагаме с конкретни данни и информация от заинтересовани лица, състезатели, треньори и други”, се пише в част от писмото на Дражев.

“По информация и от букмейкъри, които разполагат с добра система за сигурност и предварително оповестяване, бихме могли да изброим и допълнително множество други футболни срещи, за които следва да се предприемат действия по проверка и разследване на лицата участници в играта футбол, залагания и манипулиране на крайни резултати, които и чрез техни родственици и близки трети лица и чрез телефонни разпечатки и показания на свидетели, посочени и осигурени от нас, биха могли да потвърдят нашите твърдения.

С оглед огромния обществен интерес и сигурността на живота и здравето на свидетели и участници в състезанията, ще си позволим да запазим имената на източниците ни до момента на конкретни разследващи действия и разпореждане по компетентност.

Футболната игра в България е социален феномен с огромен обществен резонанс, а отделно от това само залозите на български футболни срещи за предходната 2008 година в букмейкърите, лицензирани за работа в България, възлиза на над 250 000 000 лева. Като в това число не са включени залозите онлайн. В тази връзка моля за Ваша незабавна намеса и проверка по компетентност и спешни и неотложни действия против длъжностни лица участници в посочените състезания", се казва още в писмото на ексцентричния бос./БЛИЦ