Бившият кандидат президент на БФС Ивайло Дражев разпространи поредната си декларация до всички медии. Писмото на ексцентричния бос е свързано с решение на ВСС (Висш съдебен съвет), което препоръча на Андрей Икономов и прокурора Камен Михов да напуснат Изпълкома на футболния съюз.

Ето какво пише Дражев:

Скъпи приятели,

Това което обещах през месец януари, вече е факт. След днешното заседание на Висшия Съдебен Съвет лъснаха окончателно и безвъзвратно голите задни части на корумпираната криминална престъпна група, която управлява българския футбол.

Благодаря на ВСС и най-вече на юристите, които точно прилагат Закона за Съдебната Власт чл 195(1) т.3. Моят сигнал до вицепрезидента на Европейската комисия и до ВСС касае само това конкретно нарушение на Закона за Съдебната Власт, а не Закона за конфликт на интереси. Заради това грубо закононарушение, считано от месец Януари 2006 година, всички решения на Изпълнителния Комитет на БФС са незаконосъобразни, нелегитимни и по-скоро криминални, тъй като от този период датира участието на А. Икономов в ИК (Изпълкома) на БФС.

От тук нататък бившият футболист Б. Михайлов има един единствен полезен ход, а той е незабавно подаване на оставка и свикване на извънреден конгрес на БФС през месец Август 2009 година, като същевременно членовете на сегашния Изпълнителен комитет (вписан в СГС) инициират избор на легитимни постоянни комисии и прекратят настоящото републиканско първенство и във връзка с огромните скандали в българския футбол, свързани с нелегални и полулегални букмейкърски залагания.

Призовавам медиите да не допуснат т.нар. администрация на БФС, начело с нейния нелегитимен президент, да се скрива в този скандал зад лекари на отбори, собственици, треньори и т.н. Нелегалните букмейкърски залагания са пряко свързани с хората ръководещи българския футбол, и то от оперативното ръководство на съюза.

Благодаря и на всички медии, които бяха и продължават да бъдат коректни спрямо мен и моята кауза в името на честната и чиста игра./БЛИЦ

Поздрав !!!!
Ивайло Дражев