Ексцентричният Ивайло Дражев даде интервю пред БЛИЦ, в което говори по наболели теми. Ето какво каза бургазлията относно все още липсващата регистрация на БФС и ръководството на родната ни централа:

- Г-н Дражев, защо БФС продължава да се мотае и да няма съдебна регистрация?
- Считано от 31.01.2009 година футбола се управлява от организирана престъпна група, която печели от полулегални и незаконни залагания, пране на пари и манипулиране на мачове, като органи, президент и Изпълком, които не са вписани в СГС (Софийски градски съд), администрират и правораздават с документи (протоколи) с невярно съдържание, т.е. фалшиви. Мандатът на стария Изпълком изтече на 20.10.2009 г., който умишлено не го свикват, за да не се насрочи конгрес. Свилен Нейков прикрива четири месеца тези действия и така става част от тази криминална група и не се произнася по искане за отнемане на лиценза на БФС на осн. чл. 17(в) ЗФВС за грубо нарушаване на закона и устава от страна на Михайлов и ортаците му.

- Кой би трябвало да свика редовен конгрес?
- До 20.10.2009 година можеше това да направи старият Изпълком, в състава на който влизат Цветин, Балевски, Бобоков, Порточанов и т.н. Сега това може да направи единствено Свилен Нейков като административен и контролен орган.

-Какво би станало на евентуален нов конгрес? Някои от хората около Борислав Михайлов се противопоставиха на работата в националните отбори?
-Най-смешен ми е Лечков, който е получил няколко милиона от българските данъкоплатци и още толкова от сливенските, за да се пъчи по вестниците какъв „инвеститор” в спорта е. Още по-нагъл е случаят със Събев в Бургас. Там кражбата е за 150 милиона лева в общински имоти. Да откраднеш такава сума от бюджета на бургазлии очевидно не е „заплаха за националната сигурност”. Лечков играе и театъра на революцията само заради лични и роднински финансови и мениджърски интереси. Щом мои резерви в истинския Черноморец са титуляри в националния отбор си направете извода докъде докараха футбола Михайлов и Лечков. Полицията ги прикрива – мила родна картинка. Но идва Видовден. Всичко се връща един ден. И за Михайлов, и за Събев, и за Лечков.

- Как ще коментирате изявленията на хората от БФС и министър Нейков след последния изпълком?
-Министър Нейков очевидно е решил да потъне заедно с Михайлов, Лечков и компания. Цирковете, които се разиграват със задълженията на ЦСКА започват да засмиват и децата от школите. Нейков да вземе да сезира за редовен конгрес на БФС и да не се ослушва... Не може да твърдиш, че БФС има лиценз при условие, че същият е издаден на органи, които в момента не управляват БФС и чийто мандат е изтекъл преди близо месец. Нейков се прави на умряла лисица но заради щангите и футбола ще бъде принуден да мисли за собственото си оцеляване. Единственият му шанс е да го подгони Бойко да си свърши работата, ако искат след някоя и друга година хората да ги помнят, че са били на власт. Как БФС да отнеме лиценз на ЦСКА, като самия БФС е абсолютно нелегитимен.

-Как бихте коментирали случващото се в Левски и ЦСКА, записаха доста загуби в Европа?
-За съжаление никой не ме слушаше през последните 6 – 7 години. Големият проблем са симулативните и манипулирани мачове, основно и с участието на първите отбори, между които и Левски и ЦСКА. Преди година казах, че кредитния балон „Титан” в ЦСКА ще се пръсне с гръм и трясък и за съжаление се оказвам прав. Дължат се над 11 милиона евро, а и разбиха отбора – от некадърност. Същото е и положението в Левски. Клубът дължи над 50 милиона евро на собственика си Майкъл Чорни.
.