Ексцентричният Ивайло Дражев за пореден път изригна, след като спортният министър каза, че БФС има лиценз.

“Нейков, това не е гребане, не е една лодка, един състезател, а сдружение от над 400 клуба. Трябва веднага да отнемеш лиценза на БФС, защо те е страх. Няма какво да ми коментираш с нарушителите, а да спазиш закона, да сезираш СГС и по служебен път да се свика редовен конгрес”, каза Дражев пред БЛИЦ.

“Причината е много ясна и Нейков я знае много добре. В БФС нарушават устава и закона за физическото възпитание на спорта и поради това министърът е длъжен да свика конгрес. Една от причините е, че мандатът на предишния Изпълком изтече на 20 октомври, а когато поради изтичане на мандатността не се свиква нов конгрес на дадена федерация, би трябвало да се отнеме нейния лиценз”, продължи бургазлията.

“Няма никакво значение, че БФС има лиценз. Те могат да имат такъв, ако искат и до 2018 година. И Нейков да не заблуждава и залъгва хората. Защото той можге да излъже само няколко футболистчета във “В” окръжна група, на които главите са им празни и имат по три мухи вътре. Но ние сме запознати със случая. БФС няма как да бъде вписан в понеделник, тъй като текат граждански дела по мои искови молби, които са заведени още преди от централата да искат да вписват каквото и да било.

Питам се, какво толкова се страхуват в БФС от нов Конгрес. Ако има избори и ме бият, бият ме, ами ако не ме бият, какво правим тогава?”, завърши Ивайло Дражев.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ