Недопуснатият до участие в президентските избори за БФС Ивайло Дражев разпространи декларация, в която признава, че не е спал от страх за живота си след отправеното вчера предупреждение от Черноморец, че ще съди футболният функционер за клевета.

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,
 
Във връзка с днешни публикации в спортните медии и рубрики, както и същите платени съобщения в електронните сайтове от вчера, адресирани от пресцентъра в стадион "Лазур", в гр. Бургас съм длъжен да заявя следното:
Цяла нощ не съм спал от страх и съм смъртно улашен от заканите за евентуална проверка на факти и данни, за които съм сезирал компетентните органи и с които изобилстват почти всички спортни сайтове и страници за множеството уговорени и заложени мачове с манипулирани резултати от състезателите на няколко клуба, между които и най - измисления изкуствен отбор - автор на декларацията, който претендира за честност и европейски стандарти, подвизавайки се в професионалния футбол с правото на участие на ФК Вихър 2000, гр. Айтос.
Тези "честни" псевдодеятели са преки участници в поредица от шмекерии като подобна декларация бяха публикували и през 2004 година от същия стадион, а именно, че "честно" са уговорили един мач във Варна ведно с официално подписани декларации за манипулиране на резултата от мача.
Същите деятели "честно" откраднаха името на най - стария бургаски клуб, без да имат абсолютно никаква правна, историческа, спортно - техническа, традиционна, а още по - малко съдебна връзка и допир с клуба Черноморец и със стадион "Черноморец", на който през месец септември ще организираме и честваме 90 - годишния юбилей, вероятно в гр. София, поради изключително наглите и безскрупулни кражби на имущество, база, школа, както и унищожаването на стадиона и тренировъчния комплекс, който сами сме изградили с оборотните средства на моите дружества и с мои колеги и служители.
Простащината и "честността", съчетана с "европейските" им стандарти достигнаха апогея си в момента, в който окрадоха седалките и фундаментите - 15 000 !!! на брой и ги продадоха (чужда собственост) в гр. Средец, за да заличат окончателно построеното на спортен комплекс "Черноморец" и всичко това е прикрито от няколко прокурори и полицаи.
Същите "честни" деятели участват в първенствата и турнирите, след като с фалшив договор за обединение прескочиха окръжните групи, а обединения клуб от гр. Айтос продължава да участва самостоятелно в първенството на БФС.
Същите тези "честни" европейци три години умишлено спират бившия клуб Нефтохимик за влизане в "А" група, за да не "изхвърлят" и двата им отбора от футбола, което трябваше да стане още през 2007 година и беше откупено с по 100 000 лева "на калпак", според информация на вестник "Меридиан мач".
Същите деятели като "аматьорски" клуб, през периода 2005 - 2007 година източиха от общинския бюджет над 2 000 000 лева за заплати на "аматьори" и купуване на мачове, а в последствие, през есента на 2008 година са най - слабия домакин, а през пролетта на 2009 година букмейкърите се чудят как да се отърват от техните мачове, видно и от последните публикации във вестниците "168 часа", "Топспорт", "7 дни спорт" и "Канал 3".
В заключение бих искал да допълня, че с нетърпение ги чакам в съдебната зала, за да може един път завинаги да приключим с тях защото ако не са безплатните сандвичи, бира, екскурзии и космическите заплати в милиони на година от общинския бюджет и за сметка на данъкоплатците в Бургас и уговорените мачове, изкуствения "балон" отдавна щеше да се е пукнал... Не че и сега някой им вярва и на една дума от комсомолските декларации и новобогаташките изхвърляния, същите като на провалилите се управници в БФС, които заедно с тези водещи софийски, "бургаски", ловешки и петрички деятели отдавна трябваше да бъдат изхвърлени от професионалния футбол и да им бъде забранено правото на спортна дейност, съгласно Устава на БФС и Закона за физическото възпитание и спорта.
 
ПОЗДРАВ!
 
ИВАЙЛО ДРАЖЕВ