Многото пари, които се наливат в спорта така и не достигат до клубовете, а потъват във федерациите по определени корупционни схеми. Това заяви Ивайло Дражев. Ексцентрикът от Бургас подчерта, че ако тази тенденция продължава, това ще отблъсне и последните спомосъществуватели в спорта.

Дражев допълни, че смята да продължи битката с футболната мафия, която е обсебила специално Българския футболен съюз. Според него не е по-различно положението и във федерациите по борба, вдигане на тежести, гребане и бокс.

Дражев добави, че има и други федерации, в които изтичат огромни суми и влаганите там средства не дават никакви реални резултати в полза на спорта, защото тези пари потъват по джобовете на самозабравили се спортни деятели, които са решили, че това е моментът и начинът за тяхното обогатяване за сметка на спорта, който им е дал хляб през годините, информира "Фокус".

Бившият президент на Черноморец каза още, че е трайно обвързван със спорта и не е спрял да се занимава от 12-13 години с работа в помощ на футбола, вдигането на тежести, леката атлетика и плуването. По думи му е имало и моменти, когато той е бил на ръба на отказа си от тези ангажименти, и въпреки това е продължил да бъде верен на тази идея. /БЛИЦ