По инициатива на БФС, Община Дряново и ФК Локомотив 1927 от 16 до 18 май в Дряново се проведе курс за лицензи за треньори на вратари - „А“ и „В“ ниво в УЕФА „В“ лиценз треньор на вратари. 

Вторият Блок ще се проведе в София на 27 и 28 юни под наблюдението на УЕФА експерта Мартин Томас.

Обучението в Дряново бе организирано от Българска треньорска школа по футбол, като за целта бяха използвани спортните съоръжения на стадион „Локомотив“ в гр. Дряново и конферентната зала на Бутиков семеен хотел „ВСК Кентавър“, където бяха настанени треньорите. Лектори на курса бяха д-р. Нестор Юруков, гл. ас. Даниел Димов- преподавател в НСА и основен инструктор в треньорската школа на БФС, Илия Иванов – отговорник за вратарското направление в Академията на ЦСКА и Боян Пейков - треньор на вратарите на ПФК Черно море Варна.

„Много сме доволни от състоянието на спортните бази на територията на община Дряново, както и от гостоприемството и условията, които ни предостави хотелът . Благодарим за подкрепата на ръководството на Община Дряново, ФК Локомотив 1927 и управителя на хотела г-жа Петя Кръстева“, заяви д-р Нестор Юруков.

Поздравителен адрес от ръководството на Община Дряново връчиха зам-кмета на Община Дряново Николай Карагьозов, председателя на Общински съвет-Дряново Тодор Георгиев и Експерт спортни дейности в Община Дряново Генади Цитлакидис, които посетиха едно от учебните занаятията и приветсваха всички треньори и техните лектори. 

Представителите на Община Дряново отправиха покана към гостуващите треньори за участие в ежегодния детски футболен турнир, който ще се проведе от 16 до 19 юни в Дряново.