Специални призове от Министерството на физическото възпитание и спорта ще получат 26 изявени футболисти и спортисти на Славия. Награждаването ще е по повод 100-годишнината на най-стария столичен клуб.

Церемонията по връчването ще е на 9 април 2013 г. (понеделник) в зала “Родина” на ст. “Васил Левски”. Очаква се на същото място и Българският футболен съюз да награди със златна, сребърна или бронзова значка около 50 изтъкнати футболисти на Славия.

А няколко легендарни слависти са предложени от Обществения комитет “100 години Славия” на Министерството на физическото възпитание и спорта, което от своя страна ще инициира награждаването им с висши държавни награди от президента на републиката Росен Плевнелиев. Става дума за безспорни и славни футболисти и спортисти - слависти, които досега не са получавали ордени от държавата.

Вече са в продажба билетите за тържествения спектакъл - концерт в Зала 1 на НДК в столицата. Шоуто е от 19 часа на 10 април (сряда) 2013 г. Билетите са по 4 лв. и се предлагат на касите на НДК, както и в кафенето на стадион “Славия” (всеки работен ден от от 12 до 17 ч).