По пътя на баща си тръгна 18-годишната Лилия Думбалакова. Девойката, която е дъщеря на отказалия се наскоро пловдивски тъчрефер Трендафил Думбалаков издържа успешно изпитите за съдия и вече чака първия си наряд.

Сред 42-ата души, завършили съдийския курс в града под тепетата, бяха и синовете на други бивши арбитри. Наследниците на асистент-съдиите Гошо Горанов и Константин Писков - Цветан и Делян не крият амбициите да надминат бащите си. Съдийските книжки им бяха връчени от бившия рефер Кирил Харизанов.

„Хубаво е, че има приемственост. По-голямата част от завършилите курса са на възраст между 19 и 21 години, а има и немалко футболисти сред тях. Някои ще получат наряди още тази пролет, други – през новия сезон“, заяви за bgreferee.org инструкторът на Съдийската комисия на БФС за зона Пловдив Неделчо Чакъров.

Той и другият методист Владимир Вълков изнесоха тежестта на теоретичните занимания. Гост-лектор беше главният методист на БФС Борислав Александров. Голям интерес предизвика и визитата на Атанас Узунов, който сподели пред част от богатия си опит в съдийството.