Обединеният отбор до 21 години и до 19 г. от школата на „Берое“ започна днес своята подготовка с 24 играчи. Първата тренировка се проведе на базата от комплекс „Берое“, където ще премине и по-голяма част от подготовката. Отборът ще започне с двуразови тренировки, а програмата с контролни срещи ще бъде обявена допълнително.

Съставът до 21 г. ще участва в новосформираната група за младежи, която ще е огледална на „А“ група. Той ще бъде воден от дуета Иван Гаджев (старши треньор) и Атанас Рибарски (помощник треньор).

Почти същия състав ще участва и в групата до 19 г., която пък се включва в новата Областна група за юноши до тази възраст. И този отбор ще бъде воден от същия тандем треньори като ролите ще бъдат разменени и Рибарски ще бъде основният наставник, а Гаджев ще му помага.

В „Берое“ се завръща защитникът Денислав Димитров, който е роден през 1994 г. и миналата година завърши школата на тима. Той изкара една година във ФК „Стара Загора“ в областната футболна група. За мачовете на U21 на разположение ще бъде и вратарят Михаил Михайлов, който води подготовка с мъжкия отбор. Освен това Иван Гаджев има право да разчита още на трима играчи между 21 и 23 години, които са в мъжкия тим, както и на трима над 23 години.

Проби в „Берое“ ще изкарат двама играчи – Кристофър Димитров (1995) и Никола Цветанов (1997). Кристофър Димитров е юноша на „Левски“ и дори подписа професионален договор със „сините“ преди година, но през зимата се раздели с тима от София. Никола Цветанов пък идва от „Лудогорец“.

Списък на футболистите, които стартираха подготовка:
вратари: Богомил Цинцарски
защитници: Борислав Русков, Денислав Димитров, Димитър Фазлов, Диян Динев, Емин Ахмед, Николай Георгиев, Цвятко Золов, Христо Митев
полузащитници: Александър Манолов, Божидар Симеонов, Борислав Желязков, Димитър Видев, Димитър Трайков, Жюлиен Бенков , Ивайло Ангелов, Кирил Личев, Никола Грозданов, Пейчо Енчев
нападатели: Венцислав Иванов, Ивелин Илиев, Кристофър Димитров, Михаел Лалев, Никола Цветанов