Лудогорец II постигна драматичен успех с 3:2 при домакинството си на Спартак (Плевен) в мач от деветия кръг на Втора лига.

До средата на втората част “орлите” губеха с 0:2 след голове на Христиан Петков и Васил Шопов, но след това се стигна до пълен обрат. Александър Маринов намали в 66-ата минута, а в даденото от съдията продължение Иван Йорданов изравни. Отново Маринов бе точен за победата в последните секунди на мача.

С победата дубълът на разградчани се изравни с Пирин на върха на класирането. Двата тима имат по 20 точки. Спартак от своя страна остава на 13-о място с десет точки.

Фратрия постигна победа с 2:1 при визитата си на Янтра. Съставът от Варна също направи обрат, след като Мартин Тошев бе открил за домакините, но с две попадения през втората част на Денислав Ангелов гостите се поздравиха с успеха.

С победата Фратрия вече заема 12-а позиция с актив от 11 точки. Янтра пък пропусна до се изкачи до четвърто място и остава седми с 14.

С две попадения на Илия Димитров Марек постигна успех срещу Локомотив (ГО) с 2:0. Гостите от Горна Оряховица набързо забравиха успеха с дербито с Етър и отстъпиха пред видимо по-активния тим от Дупница.

Илия Димитров отбеляза по едно попадение през първото и второто полувреме. Нападателят беше точен първо в 44-рата минута, а след това оформи и крайния резултат в 62-рата минута.

Марек се изкачи на 6-ото място в класирането с 14 точки, а горнооряховци са девети с 12 точки.

Дубълът на ЦСКА пък измъкна 0:0 срещу Монтана като гост и не позволи на домакините да се изкачат еднолично на първото място.

Другите резултати днес: Миньор - Спортист (Своге) 1:1, Струмска Слава - Ловеч 0:1.

В класирането водят Лудогорец II и Пирин с по 20 точки, пред Монтана 18 и Беласаци 14.