Спортист (Своге) допусна втора поредна загуба, като отстъпи дублиращия тим на Лудогорец с 1:2.Мачът бе изключително злощастен за домакините, тъй като през първото полувреме треньорът на домакините Ивайло Василев се принуди да направи две промени заради контузии на Кристиян Кочилов и Джулио Чарлов.

Поражението пък попречи на тима от Своге да се възползва от грешната стъпка на Локомотив (София) срещу Янтра (1:3) и да се доближи на три точки от второто място, което дава право на директна промоция в елита на България.

Гостите от Разград поведоха при една от малкото си контраатаки и в 27-ата минута, когато Цветослав Петров се разписа. 15 минути преди края реферът Димитър Димитров отсъди дузпа за "орлите", която Георги Чукалов превърна в гол. Преди това домакините пропуснаха няколко чисти голови положения, а добрите изяви на гостуващия вратар Владимир Русанов не позволиха да вкарат по-рано гол.

В 88-ата минута Деян Христов върна едно попадение, а след това домакините пропуснаха още 3 чисти голови положения, но не успяха да изравнят и съответно почти сигурно се простиха с мечтите за директна промоция.