Вторият отбор на Шампионите започна подготовка за новия сезон. Заниманията се водят в комплекса „Гнездо на орли”, който предоставя отлични условия. Тодор Живондов работи с група от 18 полеви играчи и двама вратари.

Има едно ново попълнение и това е роденият през 2006 г. Антонио Попов, който идва от школата на Септември (София). Шанс да впечатлят старши треньора Тодор Живондов са получили Несин Салим, Георги Янев, Симеон Шишков и Константин Димитров, които през пролетта играха в Лудогорец III. С първия отбор се готвят Димитър Илиев, Хюсеин Кельовлуев и Владислав Найденов.

До старта на новото първенство във Втора лига Лудогорец II ще изиграе три контроли, като се търси съперник и за четвърта. Първата проверка е на 27 юли в Разград срещу Фратрия. След двубоя „орлите” заминават на лагер в Дряново, където ще останат една седмица. Там те ще срещнат местния Локомотив на 29 юли, а на 1 август ще играят със Спартак (Варна) в Трявна. След края на лагера тимът се прибира в Разград, където по предварителната програма трябваше да се проведе контрола с Дунав (Русе). По волята на жребия обаче “драконите” ще са първият съперник на разградчани в първенството и по тази причина ще се търси друг вариант. 

„През изминалия сезон отборът игра организирано, печелившо и с пълно себераздаване. Избягвам да давам персонални оценки, но не мога да не призная, че Дамян Христов заслужава да бъде отличен. Той изигра много силни мачове, а в няколко случая намесите му бяха с ключово значение за постигнатите победи. За мен най-силно се представихме в домакинския мач срещу Крумовград през пролетния полусезон”, коментира старши треньорът Тодор Живондов.

Той определи като основна цел на тима колкото се може повече момчета да постигнат пълния си потенциал през първенството, за да имат шанс да пробият в първия състав. „С уговорката, че цифрите варират по различни причини, искам да подчертая, че в момента около 40 възпитаници на Академия Лудогорец са част от първото и второто ниво на професионалния футбол в България”, добави Живондов.