Вече бившият председател на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето коментира обвиненията към него от членът един от сегашните ръководители в “сектор Г” Мирослав Василев.

Василев, който е член на УС на фенклуба, призова Ангелов да не говори за обединение на агитката, след като до сега е използвал фенклуба за други цели. Той отправи и няколко въпроса към Дучето.

“Какви са протоколите на фенклубовете по провинцията. Какъв членски внос се е събирал? Ние наследихме едно нищо след него. Искаме да попитаме развивана ли е политическа дейност? Карал ли е хора по провинцията да правят политическа агитация?", заяви Василев.

„Най-болното е, че ще трябва да върна всички поръчки на Миро Василев, които е изпил и изял, а няма как да го накарам да ги изповръща обратно”, коментира Дучето като начало, и продължи.

„Защо не издигнаха тези плакати 13 години? Защо вдигат плакати срещу Дучето, а не срещу Димитър Борисов? Дучето ли е виновен, че УЕФА прави финансов мониторинг на ЦСКА? Защо в цяла България „злото" е изписано с червено и по стадионите има надписи като „Да подкрепим „акулите" в борбата със злото", като злото е изписано с червено. Тези, които не развеждах с мен наляво и надясно, останаха с мен до края", разгневи се Ангелов.

Той използва момента и да разкрие подробности за Мирослав Василев.

„Този човек вегетираше покрай мен. Не желая да ги цапам, не искам и те мен да цапат. Ако имат нещо срещу мен, да поискат отчет, да подадат жалба в прокуратурата. Като искат да обединяват хората да се качат в колите си и да тръгнат по България. Една публика ще бъде силна, когато е единна и независима от клубното ръководство", допълни Дучето.

“Аз политическа дейност не съм развивал. 2006 г. съм агитирал за Волен Сидеров и плащал съм на момчета да лепят плакати срещу Георги Седефчов Първанов. Не съм бил шамари на никой, а за кой агитирам си е моя работа, за кой гласувам си е моя работа", бе отговорът за политическата обвързаност на фенклуба.

„Членски внос не съм събирал. И без да го събирам ме плюят, представете си какво щеше да бъде, ако бях събирал? А за плащанията от “Титан” отговорът е ясен. Поради идеалния характер на фенската организация тя не може да извършва охранителна дейност по време на мачовете на ЦСКА. Поради тази причина парите отпускани от клуба за охрана сред феновете минаваха като средства за осигуряване на хореография. 1500 лева за всеки мач са минавали за организация на Миро Василев. 500 лева се разпределяха за момчетата от „Люлин", а аз се оправях с 1000 лева за сигурността в Сектор В и останалото отиваше за хореография. Сега взимат по 4000 лева за домакински мач и 2500 лева за гостуванията. Защо обаче сега няма хореография? Има само едни потници. Те освен да ме плюят друго не правят. За финал ще ги попитам и друго. Защо 13 години мълчахте и като каза Гърнето „махайте Дучето", тогава скочихте? Шест месеца се яде и се пие на „Армията". Правят се събрания, чудесии, всеки ден", завърши Ангелов.