Заклети фенове на ЦСКА пренаписаха българската история в Шумен. Според шефа на "червения" фен клуб Димитър Ангелов-Дучето, хан Аспарух е бил първият цесекар.

Агитка с червени шалчета пристигна в Шумен, тъй като градът е избран от "армейците" за ХI-ия национален събор на привържениците на футболен клуб ЦСКА. Решено е градът да стане център на мероприятието на регионално събрание на феновете от североизтока. Всички били единодушни, че съборът ще се проведе на Шуменското плато, тъй като по тези места хан Аспарух е забил меча си.

"Ще вдигнем лагера точно тук. Клубът е червен, имаме армейци, а хан Аспарух е първият "армеец", изхвърли се Димитър Ангелов, цитиран от "Стандарт".

Цели три дни - от 18 до 20 юни включително, феновете на ЦСКА щели да обменят мисли, да организират спортни турнири и конкурси. По поляните на Шуменското плато пък ще има и надпиване с бира.

На "червения" събор ще бъде презентиран и макета на новия стадион "Българска армия", а на мероприятието се чака и треньорът на "червените" Павел Дочев.

Шефът на фен клуба на "червените" връчи официално и почетна членска карта на фен клуба на кмета Костов. Градоначалникът обещал на срещата, че общината ще подкрепи проявата през юни. По неофициални данни в шуменският клуб на ЦСКА членуват над 400 фенове. Запознати припомниха, че фен клубът на Левски има тройно повече членове, а точно от Шумен тръгна култовият плакат, обиколил една дузина европейски стадиони "Шумен мрази ЦСКА". Преди две години теренът на Шуменското плато бе избран за национален събор и на младежкото ДПС. /БЛИЦ