Димитър Ангелов-Дучето разказа пред БЛИЦ какво се е случило с него в Кърджали, където днес по обяд беше задържан от полицията за справка. Бившият шеф на фенклуба на ЦСКА каза, че всичко е нормално и благодари на униформените за "изключително любезното им отношение".

"Нищо необичайно не се е случило. Всичко е както си трябва. Бях поканен на кафе. И то много любезно! Все пак не съм най-възпитаният човек на света, но имам някакво начално възпитание и на доброто отговарям с добро. Изключително любезна покана, приех я и отидох в Районното. Какво стана там ли? Час и половина пих 3 в 1", заяви Дучето пред БЛИЦ.

"През това време моят шофьор ме чакаше отвън. Извършена беше пълна хигиенична проверка на автомобила ми. Шофьорът ми им отвори любезно и остави служителите да си свършат работата. Май искаха да направят технически преглед на автомобила ми. И то какъв само? Дори сервизите не го правят по толкова изряден начин. Задължен съм, благодарен съм", продължи Димитър Ангелов с огромна доза ирония.

"На 30 и няколко километра преди Кърджали ми направиха първата профилактика. Втората профилактика ми беше извършена на 10-ина км преди града. При второто спиране директно бях поканен на 3 в 1, подчертавам изключително любезно. Това, което видях в Кърджали, беше една прекрасна организация, впечатляваща дори. Толкова изрядни акции не съм виждал по времето на г-н Цветан Цветанов, и при нито един друг министър на вътрешните работи. Всичко беше на изключително ниво, даже имаше полиция и жандармерия от София. На всяка една отбивка имаше служители на реда. На 35 километра от българския град Кърджали преминаването беше не по-зле подсигурено от онова, което се прилага на аерогарата в Ню Йорк. Просто прекрасно обслужване. Изключително любезни хора, професионалисти. Всичко беше впечатляващо. Чест и почитание на българския парламент, който е осигурил този ресурс... на тези бдителни, решителни и толкова възпитани служители на българския закон. Благодаря за грижите и най-вече за пълната хигиенизация на автомобила ми. Дори корите на вратите бяха свалени. Направиха всичко за моята сигурност. Шапки долу пред този отговорен парламент, който наистина даде възможност на МВР да се развие и една лека препоръка: Ако може, догодина за републиканския бюджет да бъдат предвидени няколко стотин милиона лева повече за МВР. И искам да се знае, че в Кърджали бяхме само и единствено да защитаваме честта на България. Толерантни сме, но не и наведени!", завърши Дучето, който като част от Сдружението на футболните запалянковци пътува днес за Кърджали за протеста заради делото по иска на Главно мюфтийство за връщане на сградата на Регионалния исторически музей.

Кърджали в железен обръч - не пускат пиле да прехвръкне

Пускат тежка охрана срещу ултраси в Кърджали