Шефът на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето заяви, че е против обединяване на „армейците” и Левски. Такава идея изказа преди няколко дни легендарният Димитър Пенев. Стратега заяви, че като няма друг път за излизане от кризата на родния футбол, ще е добре двата гранда да се обединят и заедно да тръгнат по правилния път.

“Аз съм от ЦСКА. Ще се обединявам, с когото искам. С онези от Подуяне не искам да се обединявам”, каза Дучето в предаването „На четири очи” по Нова телевизия. “„Какво в България е наред? Футболът, здравеопазването, просветата, съдебната система са миниобщества и са отражение на ситуацията в България”, добави Ангелов.

Според него Иван Иванов и Иван Караджов трябва да се извинят за скандалното интервю, в което засипаха съотборниците си с нападки.

“Те са футболисти на ЦСКА. Фланелката на ЦСКА е носена от най-великите футболисти на България. ЦСКА е национална гордост. Те трябва да се извинят. И не само на капитана Янчев. Трябва да се извинят на целия отбор, на ръководството, на публиката. Това, което се случва в съблекалнята, трябва да си остане там. Нас, феновете ни боли от случилото се. Любослав Пенев е авторитет. Никой не му се е бъркал. Ръководството и той си уточниха отношенията. Пенев не може да отстрани футболистите от отбора, а само от тренировъчен процес, тъй като те си имат трудови договори. Той е старши треньор и всички искаме това да си остане така. Феновете вярват и на него, и на отбора.

Доволни сме от представянето. През май, след всички загуби в контролите всички ни отписаха, в четворката дори не ни слагаха. А ние отстранихме руски гранд от Лига Европа, влязохме в групите, взехме точка на Фулъм, вчера бихме водача във временното класиране. Да ме извиняват от Подуяне, но смятам, че се справихме далеч по-добре от тях”, каза още Дучето.

„Всички видяхте как съдията Ставров поряза Левски. Той не им зачете напълно редовен гол. Ако ЦСКА бъде ощетяван по този начин, аз ви казвам, че срещите няма да завършват. Ние няма да сме 400-500 човека като Левски, а ще отидем 5 хиляди и мачът просто няма да завърши”, добави шефът на „червения” фенклуб./БЛИЦ