Двамата шефове на агитките на ЦСКА и “Левски” съответно Димитър Ангелов-Дучето и Владимир Владимиров-Гугутката дадоха пресконференция. Поводът е предстоящото дерби в неделя от 17:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Двамата влязоха в спор по традиционни теми, изразиха очаквания за победа в предстоящия двубой и призоваха феновете да подкрепят любимите си отбори.

“След мача миналата пролет на “Герена” (3:1 за ЦСКА, когато публиката беше изгонена от сектора за гости) бяхме изпратени надлежно, с цистерни, водоноски, както трябва. Сега се случват странни неща, нали знаете, колелото веднъж е горе, после слиза долу и така се върти постоянно. Доволен съм от едно нещо, в абсолютно всеки мач тези млади момчета, които никой не ги броеше за жив, се раздават на сто процента. Доволен съм от треньора, който направи чудеса. Молим се на Бога за едно единствено нещо, тези млади момчета да дават всичко от себе си, вярваме на треньора, че ще направи всичко възможно да станем шампиони. Вярваме, че ще му бъде осигурено необходимото спокойствие от ръководството и неговите изисквания ще бъдат удовлетворени. Надяваме се решителната крачка към титлата да бъде направена на 29.04. от 17:45 до 19:30 часа и всичко да приключи”, заяви Дучето в дискусионен клуб “Дерби”. “Убеден съм, че нещата, които се решават на терена, не трябва да се решават в канцелариите. Казвал съм го и за Присо, и за тримата наказани за допинга. Искаме справедливост, искаме това, което извоюваме на терена, да не се решава в канцеларии”, допълни шефът на “червената” агитка.

Дучето беше подразнен от въпрос на колегата си Владимир Владимиров – Гугутката: “Искам да попитам дали вашият любимец Стойчо Младенов вече осъди ЦСКА?” “Вашият идол си показа миризливите части пред Сектор “Б”, какво да кажа повече. Да сте живи и здрави. Г-н Младенов никога не си е свалял гащите пред сектор Г, дали е съдил клуба, или не, си е негова работа. Това е правно отношение, но не е показал онова, което е крайно неуважение към публиката. Стойчо Младенов обича ЦСКА, уважава публиката, уважава сектор “Г”. Вашият идол, който не е осъдил този клуб, си е показвал онези миризливи части пред Сектор “Б”. Познавам Стойчо от 78-79 година, той е треньорът, който казва какво му е на душата. Стои си зад думите, казва всичко и пред всички въпреки че на много хора не им е приятно. Няма как да не стоим зад него. Сигурен съм, че на 29.04. титлата ще бъде завоювана както се иска и на Стойчо, и на нас – с победа”, отвърна Димитър Ангелов.

“Ако зависи от публиката, ние ще сме там и ще подкрепим отбора. За жалост не всичко зависи от нас. Ние се представяме добре, по европейски, но за жалост не така играят футболистите на “Левски”. Като няма победи и добър футбол, нормално е да има отлив от трибуните. Тук трябва да попитам, има представители на много медии, нали имаше директиви, всякакви такива неща. Май някой трябва да се извини. Нали бяхме отбор, който се подпомага от съдии, БФС, правителство. И какво стана, едва ли не ние май няма да играем в евротурнирите. Това ще е срамно, ако се случи. Разцепление в организираната публика няма, но в сектор “А” знаете как е. Един казва, че няма да стъпи на стадиона, докато този не се махне, докато Батков не си тръгне, докато не дойде Сираков. Трябва да се спрат с тези неща”, каза лидерът на агитката на “Левски” Владимир Владимиров-Гугутката.

“С г-н Тонев се разбираме добре. Преди беше така с г-н Батков, а сега контактуваме с г-н Тонев. Ние сме недоволни от играта на футболистите. Ръководството обаче не взе централен нападател. За това мога лично да го обвиня. “Левски” винаги се е отъждествявал с централния си нападател - Киро Миланов, Наско Сираков, Гонзо, да не забравим някои от легендите, Гара Дембеле също игра добре. Те искат да играем като Барселона, ама малко ни е трудно, Меси си има работа. На “Левски” трябва треньор, не чужденец, а човек, който да си пасне на мястото. Такъв сме имали много малко пъти”, коментира ситуацията в клуба “синият” фен.

“На този мач искаме допинг контрол и минимум да бъдат проверени трима човека. Защото при проверка на двама, ги наказват за по два мача. Все го отнася лекарят, после пак лекарят и така те си бият и стават шампиони. Ето ти три точки, които изядоха главата на Георги Иванов, тъй като в ЦСКА е имало допингиран футболист срещу нас през есента”, завърши Гугутката. /БЛИЦ