Отборът на Дунав ще продължи своето съществуване. До този изход на безнадеждната ситуация се стигна, след като кметът на Русе Божидар Йотов осигури средства за отбора. Той изпрати и факс до БФС, че селекцията на Мирослав Миронов ще продължи участието си в Източната "Б" група и издръжката му до края на сезона е обезпечена.

Тази сутрин на стадион "Дунав" се събраха почти всички футболисти на отбора на индивидуални преговори с ръководството на клуба. На срещата присъства и руснакът Андрей Иванов, който гарантира, че за първата година ще осигури 480 000 лева за издръжката на тима. Вероятно поради тази причина Иванов ще прекрати преговорите си за закупуване на Пирин (Гоце Делчев).

Почти всички футболисти на Дунав ще се завърнат в отбора. При всички положения наставникът Миро Миронов ще разполага с достатъчно добър състав за стандартите на групата, който да не изпадне в трета дивизия. Стана ясно, че ще бъде назначен и нов човек, който да поеме задълженията на Валентин Христов. Последният повече няма да бъде част от Управителния съвет на Дунав.

Днес от 18 часа е тренировката на Дунав. В събота (4 септември) от 17:00 часа "драконите" гостуват на Лудогорец в Разград в отложен мач от 1-ия кръг на шампионата. Съперникът е осми във временното класиране с 6 точки, а Дунав е пети със 7, но и с 2 мача по-малко. /БЛИЦ