"Преди няколко месеца, когато говорихме за нашите планове, сигурно повечето сте били скептици. Сега завършваме полусезона с един равен мач. Имаме и шанс за първи път от 1949 година да класираме Дунав за 1/4-финал за Купата на България". Това заяви бившият зам.-кмет на Русе и настоящ депутат Свилен Иванов, който е консултант в УС на ФК Дунав.

Воденият от Веселин Великов отбор приема Локомотив (Горна Оряховица) в събота от 13:00 часа в реванш от 1/8-финалите след 1:1 в първата среща.

Свилен Иванов не пропусна да изтъкне огромната заслуга това да се случи и на останалите членове на управленския екип на клуба, начело с председателя на УС д-р Симеон Симеонов. "Целите са да завършим сезона без загуба, да отстраним Локомотив (Горна Оряховица) за Купата на България и да надминем техния голов рекорд от миналата година, когато те бяха в Северозападната "В" група", добави още Иванов.

Той каза също така, че вече започват преговори за варианти за генерален спонсор за следващия сезон. "Надявам се до няколко месеца всичко да е ясно, да имаме подсигурен бюджет за следващата ни цел - атака на "А" група. С д-р Симеонов работим и за привличане на други фирми и хора. Идеята е формиране на т. нар. германски модел, при който генералният спонсор поема половината от бюджета, а другата половина - ще е от Общината и местните фирми. Така ще се докаже и по-голямата ангажираност на обществеността в Русе", уточни Иванов.

"Зад постигнатите резултати стои много труд и изпълнение на поетите ангажименти", отбеляза и изпълнителният директор Теодор Георгиев. Той припомни, че Дунав излиза в събота, 6 декември, срещу Локомотив (Горна Оряховица) от 13 ч. на Градския стадион в Русе. "Датата бе променена, заради феновете. Надяваме се те да дойдат и да ни подкрепят", каза още Георгиев.

Коментирана бе и работата в ДЮШ на клуба, като изп. директор похвали работата на Емил Иванов и Емануил Върбанов с отбора, който в Елитната юношеска група до 17 г. мери сили с школи с бюджети между 700 000 и 1 млн. лв.

"Футболистите са най-големите "виновници" всичко това да се случи. То обаче нямаше да е факт без управленския екип на клуба", коментира на свой ред старши треньорът Веселин Великов.

"Всички знаят, че имаме 2-годишна програма, в чиито край да сме в "А" група и всеки е поел своя ясен ангажимент това да се случи. Към момента е имало закъсняване за премии само на два пъти с по 3 дни. Ако всеки си изпълнява ангажиментите и футболистите получават това отношение, няма да има проблем да ги задържим и да продължим да гоним високи цели", категорични бяха присъстващите.