Двама от най-опитните футболисти на Дунав (Русе) изненадващо бяха освободени от отбора. Николай Петров и Владимир Каптиев вече не са част от втородивизионния клуб. Старши треньорът на русенци Самир Мъстънов обясни причините за раздялата с дуото.

"За Николай Петров причината е, че от месец е контузен, не пожела да бъде лекуван от клубния лекар, а ние разчитахме на него като опитен играч да помогне на отбора и след като след месец разкатаване не можа да се излекува сам както желаеше, ние го питахме какво точно смята да прави. Той отговори, че вече бил играл достатъчно футбол и можел и да не играе, коментира Мъстънов. -

С  Владимир Каптиев е по-различно. Аз имах претенции, че не се включва достатъчно мотивиран в официалните мачове, въпреки че има два гола в сметката си. Според мен това не е достатъчно, плюс това последният мач на терена е казал на съотборниците си, че влизал без желание за игра, а такива единици на мен не ми трябват. Поради тази причина с Младен Стоев последния мач бяха глобени, което Младен прие - съгласи се, че не се е включил на 100%, репликира публиката и т.н,. Каптиев каза, че щом ще бъде глобен не желае да играе за нашия отбор. Опитах се в три последователни дни да го разубедя, че има само два мача и ако постигнем и частичен успех в утрешния мач лично аз ще убедя д-р Симеонов да го стимулира като му опрости глобата. Това е, което трябва да кажа аз - хора, които не искат да играят за Дунав нямат място в отбора. Все пак Симеонов им предлага условия и не е закъсняла и стотинка. За пример ще дам Марек и Хасково, които вземат много по-малко пари в сравнение с нашите футболисти и въпреки това са на челните две места. Давам пример с тях, защото съм запознат с условията точно в тези два клуба."