Ръководството на Дунав продължава да работи активно за популяризиране на футбола сред подрастващите.

Наред с развитието на своята школа и разширяването й със сериозна работа сред най-малките русенчета в детските градини и училищата с проекта "Драконче", клубът обръща сериозно внимание и на женския футбол.

Припомняме, че през 2015 година бе възроден женският футбол в Русе. Административният мениджър и треньор във Дунав Огнян Цветанов се нае със задачата да селектира и подготвя момичета на различна възраст. Те вече участваха в няколко турнира, като премериха сили с клубове, развиващи се в тази област от години.

"Целта е да популяризираме футбола на по-широка основа в Русе и региона. Така нашият клуб ще може да разчита на по-голяма основа за подкрепа и кадри за представителните ни гарнитури", сподели Огнянов.

Предстои русенският клуб да посрещне и първата надпревара на своя територия. Това ще се случи на 9 април, събота от 10 часа на стадиона в квартал "Здравец". В турнира се включват общо 6 отбора за девойки до 15 години, които са разделени в 2 групи.

В група "А" Дунав ще срещне ЖФК "Варна" Варна и Етър. В група "Б" са тимовете на Габрово, Севлиево лейдис и Болярки (Велико Търново).

Първите мачове започват в 10 ч., а финалът е предвиден за 13:50 ч. на същия ден.