Дунав победи Димитровград к 5:0 в мач от полуфиналите в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Срещата се игра на стадион "Христо Ботев" в Габрово пред стотина зрители, най-гласовити от които бяха момчетата от русенската агитка.

Още от първите минути "драконите" диктуваха играта и логично поведоха рано в двубоя. Във втората минута Андреас Васев бе спрян с нарушение в наказателното поле на съперника и главният рефер отсъди дузпа, която Диян Димов превърна в гол за 1:0.
Димитровградската отбрана продължи да не намира противодействие на дунавската атака. След поредното влизане отдясно на Васев последва центриране, което намери Ивайло Раденцов на дузпата и халфът не сгреши за 2:0 в 13-та минута.
След още 13 минути резултатът вече бе класически. Мирослав Будинов изпревари противниковия страж Христиан Лазов при центриране в малкото наказателно поле и отбеляза за 3:0.

Димитровград рядко успяваше да затрудни отбраната на "драконите", която заедно с Цветомир Цанков умело се справи с противниковите атаки. В добавеното време на първата част Будинов уцели и гредата, след като засече с глава центриране в полето на съперника.

Само 7 минути след подновяването на играта Будинов все пак отбеляза втория си гол в мача, като се възползва от грешка на димитровградската защита и вкара отблизо с глава за 4:0.

Дунавските атаки продължиха като късметът попречи да се стигне до нов гол в димитровградската врата на няколко пъти. Влизането в игра на Йордан Димитров обаче раздвижи още русенската атака и той направи 5:0 в 75-та минута, а броени минути по-късно удари и греда.

Така дунавци се класираха за втори път на финал в надпреварата. В първия случай на 5 май 2004 г. русенският състав победи Сливен с 1:0 на стадион "Локомотив" в софийския квартал "Надежда" и спечели трофея.

Финалният мач от турнира през тази година е насрочен за 3 юни. Съперник на "драконите" ще е победителят от срещата Сливнишки герой - Бдин (Видин), която е насрочена за 27 май от 17:30 ч. на стадион "Огоста" в Монтана.

Дунав: Цветомир Цанков, Николай Парнаров, Мартин Димов, Диян Димов, Атанас Атанасов, Ивайло Раденцов, Светослав Читаков, Николай Колев (55- Йордан Димитров), Андреас Васев (76- Динко Станчев), Георги Чакъров (78 - Мартин Иванов), Мирослав Будинов.

Димитровград:
Христиан Лазов, Жеко Йорданов, Чавдар Димитров (73 - Филип Сантов), Живко Митев, Георги Георгиев, Николай Киков, Васил Сантов, Даниел Добриков, Недялко Хубенов (85 - Генади Ганев), Георги Христов, Юли Шикеров.