Водещите люта битка за първото място в Североизточната "В" група Добруджа и Дунав направиха грешни стъпки в мачовете си от 26-ия кръг. Тимът от Добрич завърши 2:2 като гост на Белица, а русенци изненадващо паднаха с 1:2 от Черноморец (Балчик) в Албена и по този начин направиха голяма услуга на съперника си, който почти сигурно ще се класира в "Б" група.

БЛИЦ разбра, че само загубата на Дунав е спасила футболистите на Добруджа от глоби и чистка, която е щяло да настъпи при провал в битката с русенци за върха.

Мачът в Белица се е развивал перфектно за гостите. Още до почивката Добруджа е повел с 2:0 след голове на Младен Стоев-Маджо и Ивайло Димитров-Косъма. През втората част обаче гостите от Добрич се отпуснали и рано-рано решили, че срещата е приключила, което им изиграло лоша шега и футболистите на Белица стигнали до точката.

След изненадващите резултати Дунав остава на върха с 67 точки, но само на 1 пред Добруджа, който е с мач по-малко. Освен това воденият от Радослав Вардаров тим до края на първенството има да запише служебни победи над Аристон и Девня, както и да играе с Преслав и Септември (Тервел). Дунав пък има тежки мачове с Кубрат и Суворово, както и с Две могили.