Френското крило Кевин Беманга подписа официално договор с Дунав, съобщиха от втородивизионния клуб. Русенци информират, че той се присъедини към отбора по-рано през седмицата, но днес са приключили официално всички процедури по неговото картотекиране и Беманга ще бъде в групата за гостуването на втория отбор ЦСКА 1948.

Той идва от състава на първодивизионния Септември (София), където се състезава за последно. През изминалия сезон бе част от състава на Монтана, където изигра 27 срещи преди да премине в Първа лига. Кариерата на французина започва в Испания, където играе за Сан Роке, Мора и Херес. След това футболистът се завръща във Франция, като през лятото на 2020 година преминава в Париж ФК, а малко след това е трансфериран в състава на Анже за трансферната сума от 250 хиляди евро.

Старши-треньорът на Дунав Георги Чиликов сподели, че търси варианти за засилването на вътрешната конкуренция в състава:

"Отдаде се възможност да привлечем още преди зимната пауза добър и доста бърз състезател, който е и адаптиран към българските условия. Предвид контузии, травми и наказания преценихме да не чакаме и да се опитаме да подсилим отбора още сега. Вярвам, че Кевин ще се приобщи бързо към нашата група състезатели. Радвам се, че ще бъде на линия още за предстоящия двубой с ЦСКА 1948.