Янислав Иванов е първото попълнение на Дунав (Русе) през зимната пауза в първенството на "Б" група. Халфът вече е парафирал договор и ще е част от "драконите" през следващата година и половина. Контрактът има опция за удължаването му с още една година, съобщи председателят на Управителния съвет на русенския клуб д-р Симеон Симоенов.

Янислав Иванов е роден през март 1992 г. в Плевен. Освен за родния Спартак, е минал и през школите на "Левски" и Славия. След това той играе още за Калиакра (Каварна), а за последно беше в Банско, където в рамките на есенния полусезон записа 4 гола и 13 асистенции.

Очакванията са младият футболист да засили конкуренцията в халфовата линия, която изпитваше глад на идеи при повече контузии или наказания в някои моменти през есента. Припомняме, че "драконите" към момента са лидер в класирането на "Б" група с преднина от 4 точки пред преследвачите Поморие и Локомотив (Горна Оряховица). Отборът на Веселин Великов в момента е в почивка, като първата тренировка преди пролетния дял на шампионата е насрочена за 12 януари.