Новакът в „Б“ група Дунав (Русе) очаква шест нови попълнения за първата си тренировка през това лято. Заниманието е насрочено за 18:00 часа на 19 юни (петък) на Градския стадион в Русе.
 
„Разбрали сме се с 6 нови футболисти, които са потвърдили, че ще бъдат в Русе за първата тренировка на отбора на 19 юни. Целта ни бе да подсилим конкуренцията във всички линии. Касае се за млади момчета. Така ще имаме и по-спокоен избор за задължителната квота от играчи до 23 години, които трябва да започват всеки мач в "Б" група", сподели старши треньорът на дунавци Веселин Великов.
 
Въпреки че някои футболисти се свързват с интерес от страна на Дунав в медийното пространство, Великов отказа да назове конкретни имена. Очаква се свежите сили в представителния тим да доведат и до освобождаването на 2-3 играчи от досегашния състав.
 
Подготовката на тима включва проверки с два от евроучастниците на България през този сезон. Предвидени са контроли със сребърния медалист в "А" група Берое в Стара Загора и среща във Варна с носителя на Купата на България Черно море. През юли „драконите“ ще мерят сили с Верея (Стара Загора) в Габрово, както и в Русе с Добруджа, Спартак (Плевен) и с втория отбор на Лудогорец. Предвижда се и проверка с Етър.