На 7 юли, понеделник, Дунав започва подготовка за сезон 2013/2014. "Драконите" ще играят в Североизточната "В" група, след като завършиха на предпоследното място в "Б" група през пролетта.

Изпълнителният директор на клуба Теодор Георгиев призна, че са водени разговори Дунав да заеме мястото на Бенковски (Бяла) и така да запази място в професионалния футбол. Смяната на местата обаче е била осуетена в последния момент от Бяла.

Въпреки това русенският състав започва с амбицията за бързо завръщане сред професионалистите.

"Основни конкуренти в борбата за промоция към момента се очертават Калиакра, Светкавица, Черноморец (Балчик)", отбеляза Великов.

Подготовката ще е изцяло в Русе - първоначално на Градския стадион. Инспекция от представители на клуба и на ОП "Спортни имоти" е установила, че той е в перфектно състояние. След като приключи ремонта на основния терен на клубната база в квартал "Здравец", отборът ще се измести там. Очаква се това да се случи до 15-ина дни, уточни изпълнителният директор на Дунав Теодор Георгиев.

Ето и пълната програма с контролите:
16.07. Дунав - Академик Свищов в Русе от 18 ч.
17.07. Лудогорец до 21 г. - Дунав в Разград
19.07. Добруджа - Дунав в Добрич
23.07. Мастер Бургас - Дунав в Шумен
26.07. Локомотив Горна Оряховица - Дунав в Горна Оряховица
30.07. Дунав - Етър в Русе
02.08. Спартак Плевен - Дунав в Плевен
06.08. Дунав - Светкавица в Русе

Великов уточни, че се очаква може би още една проверка, но датата и съперникът ще се уточняват допълнително.
Първенството в Североизточната "В" група започва на 17 август, като още не е ясна точната дата, на която ще бъде теглен жребия за програмата.

Билетите за вход за домакинските мачове на Дунав ще са с цена 3 лв. "Гратисчии няма да допускаме", категоричен бе Теодор Георгиев.