Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез коментира успеха над ЦСКА с 1:0 като гост в мач от седмия кръг на efbet Лига. Наставникът на „канарчетата“ заяви, че в клуба няма криза след отпадането от европейските клубни турнири.

„Много тежък мач. ЦСКА смени своя треньор и това му донесе енергия. Футболистите на ЦСКА дадоха повече от себе си, а за нас бе трудно да победим. С този отбор играхме на полуфиналите за Купата. Ние си чакахме шанса и знаем, че в противника имаше напрежения. Беше много труден и искам да честитя заслужената победа на моите футболисти, които запазиха концентрация по време на целия мач“, заяви Душан Керкез.

„Имали сме шансове, в които можехме да реализираме, но в крайна сметка вкарахме след грешка на противника. След отпадането от Европа, имаше леко разочарование в Ботев Пловдив. Изморихме се психически и сега паузата идва в точен момент, за да дам 3-4 дни почивка на играчите си“, коментира още той.

„За Александър Томаш? Пожелавам на Александър Томаш успех на ЦСКА, защото той е много добър треньор. Той ще направи ЦСКА по-добър. Томаш играеше по един начин в Локомотив Пловдив и Спартак Варна, а тук сега нямаше достатъчно време за работа с ЦСКА“, заяви Керкез.

„Няма криза в Ботев Пловдив! Не може да мислите, че Ботев Пловдив така лесно ще падне след отпадането от Европа“, завърши той.