Бившият спортен директор на ЦСКА Драголюб Симонович проведе среща с кмета на Сливен Кольо Милев. Още преди Нова година стана ясно, че Дуци е готов да работи отново под Сините камъни и да помогне на местния тим за връщането в професионалния футбол. В момента Сливен е на дъното в Югоизточната "В" група, представяйки се трагично през есента.

Кметът Кольо Милев увери, че клубът отново ще бъде общински, като допълни, че така поставя началото на обществен дебат по темата.

„Не може областен център, осми по население в страната, сред първите по брой населени места и пръв по територия, да няма футболен клуб” – категоричен е градоначалникът.

"Тази година се честват 100 години футбол в Сливен и най-хубавият подарък за всички наши съграждани е да имаме отново добър мъжки тим”, заяви Милев.

За целта още в Бюджет 2014 ще бъдат отделени около 150 000 лева, очаква се финансиране и от други източници.

Тази сутрин Милев е приел Драголюб Симонович и двамата са обсъждали важни теми за футбола под Сините камъни.

Предстоят разговори и с концесионера на стадион „Хаджи Димитър” за използване на спортната база.

"Другият вариант е да се построи нова спортна база – дали на Военния стадион, или другаде. Но за тази цел ще бъдат необходими много средства", каза още Милев.

Той бе категоричен, че новият футболен клуб няма да има нищо общо с Йордан Лечков. В момента ръководеният от легендата отбор е на последно място в Югоизточната “В” група.