Треньорът на Сливен Драголюб Симонович също скочи на Явор Въндев и Илия Илиев. Спорните футболисти имаха словесна престрелка с боса Йордан Лечков.

"Лично съм обиден на двамата, тъй като съм лобирал за тяхното идване в Сливен. Подадох ръка на Явор в труден за него момент и Сливен плати рекордна за историята си трансферна сума. Това е първият човек, с когото говорих, когато поех отново отбора. Исках да върна Въндев към футбола. Преди мача с Миньор за купата той ми заяви, че е говорил с жена си и иска да отиде на екскурзия в Англия. Казах му да реши сам и той отиде. Обещах му, че няма да има санкции за това, след което се случиха всички тези неща. С Илия Илиев съм играл в Литекс. Желанието ми беше той да ми е опора и едва ли не помощник в Сливен. Не се получи", сподели пред "Меридиан Мач" Дуци Симонович.

"Във футбола има морал и той не бива да се загърбва. Една-две заплати не могат да променят човека и стандарта му. А всичко можеше да се реши много безболезнено при един цивилизован разговор. Ще кажа само, че който тръгва срещу президента си, ще тръгне и срещу следващия. Йордан Лечков е чешит и всички го знаем. С него можеш да се скараш за всичко - за принципи, характер и поведение, но не и за пари. Заплатите в Сливен не са големи, но повярвайте ми, премиите са едни от най-високите в България. Явор и Илия са ги получавали и никой не ги е лишил от възможността да се борят за тях", допълни Дуци. /БЛИЦ