Бившият нападател на ЦСКА Грегъри Нелсън разкри причината заради, която напусна отбора. Както е известно, холандецът беше продаден тази зима на украинския Металург (Донецк). БЛИЦ няколко пъти писа, че трансферът на крилото в далечна Украйна не беше в плановете му, тъй като той искаше да остане в София или да си намери отбор в Западна Европа, за да бъде близо до болната си приятелка. Уволненият бивш шеф на “Армията” Драголюб Симонович обаче имал съвсем други сметки.

“Не исках да си тръгвам от ЦСКА. Моето желание беше да остана в отбора. Дуци е голямата причина да напусна. Той на практика ме принуди да приема офертата на Металург (Донецк). Каза ми, че ако остана, няма да разчита на мен, няма да играя и едва ли не няма да ме брои за жив. Ако бях останал, кариерата ми щеше да тръгне надолу поради причината, че нямаше да разчита на мен”, коментира Нелсън.

“Дуци направи всичко възможно, за да провали отбора. Щастлив съм, че беше изгонен от ЦСКА, защото тровеше атмосферата в клуба. Неговото махане от е за доброто на клуба. Преди той да дойде, всичко беше наред, колективът беше добър и бяхме на първо място. След това обаче всичко се промени. Той започна да вкарва излишно напрежение и интриги в състава", допълни Нелсън пред "Тема Спорт". “София ми харесваше и се чувствах добре там. Можех да остана още дълго в ЦСКА. Имах желание да спечеля още трофеи с отбора. Тук в Донецк е добре. Убедих се, че Велизар Димитров наистина е голям играч. Не изключвам някой ден да се завърна в ЦСКА", завърши холандецът./БЛИЦ