Левски за пореден път от началото на годината е кръгла нула, а футболът и схемите на Елин Топузаков доведоха до това "сините" да имат едва два точни удара (единия от дузпа) в мача си с Дунав. Срещата се игра в Разград и завърши при резултат 2:2, а "сините" показаха безобразен футбол и имаха късмет, че не загубиха.

Попаденията за Дунав отбелязаха Бирсент Карагерен и Мирослав Будинов, а за "сините" се разписаха Антон Огнянов и Роман Прохазка от дузпа.

Мъката в играта на Левски бе толкова голяма, че за цяло второ полувреме "сините" успяха да отправят едва един точен удар, който бе при изпълнението на дузпата. Тимът на Топузаков е без победа в официален мач от началото на 2017 година, а съперниците бяха Пирин (Благоевград) (0:1), Локо (Горна Оряховица) (1:1) и Дунав (2:2).

Пред Левски идва мач с ЦСКА, а Топузаков получи още главоболия по време на двубоя. Антон Огнянов получи жълт картон и пропуска дербито с "червените", а Веселин Минев и Бабатунде Адениджи се контузиха и бяха заменени принудително.

Първото полувреме започна с атаки към двете врати, а Дунав можеше да излезе напред още в третата минута. Кръстев обаче се намеси добре и спаси. В 8-ата минута обаче вратарят на Левски бе безпомощен. Бирсент Карагерен получи пас в наказателното поле от Аясс, излъга Антон Огнянов и стреля технично в далечния ъгъл за 1:0.

Левски не упражни натиск, но все пак успя да стигне до изравняване в 36-ата минута, когато бившия играч на Дунав Антон Огнянов получи добро центриране от Минев и с глава от няколко метра изравни.  Крилото изрази бурно радостта си пред феновете на Дунав, които от началото на мача го освиркват.

Радостта на Левски трая само 4 минути. Бранимир Костадинов проби по крилото и почти от аутлинията пусна по земя към Будинов, който от 2-3 метра засече топката в мрежата за 2:1.

През втората част Дунав продължи да се брани стабилно и да организира добри контраатаки. Левски успя да стигне до изравняване благодарение на дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Олексей Ларин. Останаха съмнения за нарушение срещу бранителя преди това да докосне топката. Роман Прохазка пък бе точен от бялата точка и изравни резултата.

До края на мача не се случи нищо на терена, с изключение на 2-3 анемични и неточни удара към вратата на Дунав. В последните 10 минути "драконите" на Веселин Великов натиснаха, но не успяха да стигнат до победно попадение.

В класирането Левски на второ място с 45 точки, докато третия ЦСКА е с 41, но и мач по-малко. дунав заема пета позиция с 32 точки.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига



Дунав - Левски 2:2
1:0 Бирсент Карагерен (8), 1:1 Антон Огнянов (36), 2:1 Мирослав Будинов (40), 2:2 Роман Прохазка (55-дузпа)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
1- Нар получи пас от Адениджи, но ударът му по земя излезе в аут
3- Шопов стреля от границата на панелта и принуди Кръстев да се намесва решително. Топката попадна в Будинов, който обаче не успя да направи добавка
6- Странична ножица на Бранимир Костадинов, но топката попадна право в ръцете на Кръстев
8- ГОЛ ЗА ДУНАВ! Бирсент Карагерен получи пас в нак.поле на Левски от Аясс, излъга бранител и стреля технично в далечния ъгъл, а Кръстев бе безпомощен!
28- Мехди Бурабия се опита да стреля от близко разстояние, но не овладя добре топката и я прати в аут
36- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Нар пусна по крилото за Минев, който центрира, а Огнянов бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава вкара на бившия си тим за 1:1. Крилото изрази бурно радостта си пред феновете на Дунав, които от началото на мача го освиркват
40- ГОЛ ЗА ДУНАВ! Костадинов проби по крилото и почти до аутлинията пусна по земя към Будинов, който от 2-3 метра засече топката в мрежата за 2:1!
45- Край на първото полувреме
_____________________________
46- Начало на второто полувреме
52- Дузпа за Левски! Олексей Ларин игра с ръка в наказателното поле на Дунав и реферът посочи бялата точка. Останаха съмнения за фаул на Лукин преди играта с ръка на Ларин
55- ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ! Роман Прохазка бележи от отсъдената дузпа за 2:2!
69- Ненов получи добър пас и можеше да се откъсне опасно по дясното крило, но играта бе спряна заради засада
81- Бурабия отправи удар по земя, но топката мина покрай вратата
84- Атанас Атанасов пробва да вкара от пряк свободен, но обаче прати над вратата
90+4- Край на мача!

Резултат с изображение за фк дунавДунав: 86.Станислав Антонов, 21.Олексей Ларин, 22.Михаил Милчев, 28.Атанас Атанасов, 4.Петър Патев, 66.Искандар Джалилов, 10.Васил Шопов, 6.Самир Аясс (89-23.Христофор Хубчев), 7.Бирсент Карагарен(56-94.Юлиян Ненов), 9.Мирослав Будинов, 77.Бранимир Костадинов (78-99.Ндуйе Мойеци)
Резерви: 1.Мартин Луков, 3.Марио Петков, 23.Христофор Хубчев, 32.Стефан Митев, 94.Юлиян Ненов, 99.Ндуйе Мойеци
Треньор: Веселин Великов

Резултат с изображение за пфк левскиЛевски: 24.Николай Кръстев, 14.Веселин Минев (60-12.Божидар Краев), 2.Сърджан Лукин, 70.Георги Костадинов, 28.Давид Яблонски, 7.Франсис Нар, 15.Роман Прохазка, 27.Мехди Бурабия, 18.Антон Огнянов, 17.Бабатунде Адениджи (68-26.Амаду Сукуна), 20.Антонио Аниете (77-99.Станислав Иванов)
Резерви: 1.Димитър Шейтанов, 6.Ивайло Найденов, 8.Джереми Де Ноойер, 12.Божидар Краев, 26.Амаду Сукуна, 99.Станислав Иванов, 75.Алекс Боримиров
Треньор: Елин Топузаков


Разград, "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна , опасна ситуация 

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига