ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Монтана и Спартак (Варна) завършиха при 1:1 в дербито от 13-ия кръг във Втора лига.

Двубоят на стадион „Огоста” стартира отлично за гостите от Варна. Футболистите на Васил Петров взеха инициативата още от първия съдийски сигнал, като гостите бяха отборът, който предимно владееше топката и се опитваше да атакува.

В осмата минута варненци стигнаха до свободен удар в половината на Монтана, а зад топката застана капитанът Виктор Митев. Той центрира на далечната греда, където Александър Цветков се включи от втора позиция и необезпокояван от никого, от два метра прати топката под гредата на вратаря Васил Симеонов.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Домакините от Монтана успяха да отговорят на предизвикателството и бързо стигнаха до изравнително попадение. След атака отляво, топката бе центрирана в наказателното поле, където бранител на гостите не успя да изчисти добре. След това коженото кълбо попадна на главата на Антон Тунгаров, който не сгреши за 1:1.

В 20-ата минута Кевин Бемага имаше много добра възможност да обстрелва вратата на Спартак Варна. Филип Ежике направи много добър пробив отдясно и премина с лекота между двама играчи на гостите, след което комбинира с Беманга, който бе оставен непокрит пред наказателното поле фронтално срещу вратата. Беманга стреля силно без подготовка, но прати топката над вратата.

В 27-ата минута Монтана стигна до свободен удар в близост до наказателното поле на варненци, но центрирането в пеналта не затрудни отбраната на варненци. Секунди по-късно домакините отново се добраха до свободен удар, този път отдясно по нападението. Буров реши да стреля директно към вратата, но прати топката в стената.

В края на първата част Ахмед Ахемдов опита много труден и красив удар от въздуха, но не намери рамката на вратата, пращайки топката в аут.

Втората част започна с добра ситуация за варненци. Спартак стигна до свободен удар в опасна близост до наказателното поле на Монтана. Гостите изпълниха статичното положение заучено, но в крайна сметка ударът към вратата на домакините не се получи и до намеса на вратаря не се стигна

Кевин Беманга също имаше възможност да обстрелва вратата на своя противник от дистанция, но и неговият шут не намери целта.

В заключителните минути на двубоя гостите от Варна пропуснаха страхотен шанс да си тръгнат с трите точки от Монтана. След многоходово нападение се стигна до силен шут на Начев от границата на наказателното поле, но с ключова намеса се отличи Франк Ландри, който изби пред самата голлиния.

Монтана запазва втората си позиция, но вече с актив от 25 точки, на 4 от лидера Септември, докато Спартак Варна се изкачва на четвъртото място в таблица, изпреварвайки тима на Добруджа. 

ВТОРА ЛИГА - 13 КРЪГ

6 октомври 2023 г., петък, 16:00 ч.
ЦСКА 1948 II - Спортист (Своге) 1:1
0:1 Радослав Живков (45+1), 1:1 Преслав Антонов (72)

7 октомври 2023 г., събота, 16:00 ч.
Септември (София) - Марек (Дупница) 0:0

Добруджа (Добрич) - Дунав (Русе) 3:0

1:0 Преслав Йорданов (32), 2:0 Славчо Шоколаров (55), 3:0 Димитър Пиргов (63)

Литекс (Ловеч) - Бдин (Видин) 0:1
0:1 Винисиус Белоти (83)

Лудогорец II (Разград) - Черноморец (Бургас) - отложен

8 октомври 2023 г., неделя, 16:00 ч.
Струмска слава (Радомир) - Марица (Пловдив) 1:0
1:0 Марио Дилчовски (86)

Черноморец (Балчик) - Беласица (Петрич) 1:3

Спартак (Плевен) - Янтра (Габрово) 0:1

0:1 Иван Василев (13)

Монтана - Спартак (Варна) 1:1
0:1 Александър Цветков 8', 1:1 Антон Тунгаров 12'

ВTOРА ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024