След многократни разговори между ръководствата на ФК Спартак 1918 и ФК Спартак (Варна), започнали още в края на миналата година, бе постигнато споразумение и решение двата клуба да се обединят, съобщиха официално от Варна.

Намерението на ръководителите, при осигуряване на финансиране, е обединеният представителен отбор да се състезава в Трета лига. Старши треньор ще бъде Иван Найденов.

Към отбора на Спартак 1918, който започна подготовка на 15 януари, са включени завърналите се юноши на клуба Кристиян Калудов (от Калиакра), Симеон Симеонов (от Берое) и Владислав Георгиев (от Черно море), а от ФК Спартак (Варна) се присъединяват Ивайло Русев, Георги Щерев, Вилиян Денчев, Микаел Асад и Денислав Драганов.

Първият контролен мач на обединения Спартак е днес срещу Септември 98 (Тервел), на стадион "Локомотив", от 11:00 ч.

Предвиден е още един спаринг - на 11 февруари срещу Калиакра (Каварна), пак на стадион "Локомотив", от 14 ч.

Директор на детско-юношеската школа на обединения клуб ще бъде Димитър Трендафилов, а координатор на школата - Илко Станчев. Повечето отбори от ДЮШ ще се подготвят на стадион "Локомотив".

Предстои да бъде уточнен начинът, по който юридически ще се осъществи обединението.

Предвижда се в Управителния съвет на обединения клуб да влязат всички досегашни членове на управителните съвети от двата клуба: Благой Калфов, Иван Тодоров, Красимир Зафиров, Атанас Атанасов, Илко Станчев, Димитър Трендафилов и Людмил Горанов.