ЦСКА прави опити да върне в състава две от звездите си. Става въпрос за Янис Зику и Емил Гъргоров. Шеф на “червените” вече е провел няколко разговора с румънския голмайстор, който в момента играе в Корея.
 
“Винаги бих се върнал с удоволствие в България. Благодаря на феновете на ЦСКА за всичко, което направиха за мен в периода, когато носих червената фланелка. Уважението ми към тях е огромно. Надявам се да се видим пак”, заяви Зику в интервю за romanian-football.com.
 
Най-късно до две седмици ще е ясно дали “армейците” и Зику ще успеят да стигнат до споразумение по финансовите въпроси.
 
Янис дойде на “Армията” през лятото на 2011 година, а през януари 2012 година беше продаден в Корея. Той направи силен полусезон, като в 15 мача вкара 13 гола и стана голмайстор през есента в родния футболен елит.
 
Другият набелязан е Емил Гъргоров, който напусна Лудогорец със статут на свободен агент, след като договорът му изтече. Бадема има предварителен договор с чуждестранен клуб, но преди няколко дни е разговарял с боса на ЦСКА Димитър Борисов. Шефът отправил конкретна оферта към халфа, обявявайки, че стяга шампионски отбор за следващия сезон, чиято задача е една – спечелването на 32-ата титла.