Двама холандски футболисти пристигнаха в София и ще се включат в подготовката на отбора на лагера в Сандански. Единият е Адриано ван ден Дрийст, който играе като ляв халф или ляв бранител. Другият, присъединил се към "белите" на проби е нападателят Донован Деекман.

22-годишният Ван ден Дрийст е играл в младежкия отбор на НАК Бреда до 2013-а, след което се премества във ФК Айндховен, един от водещите тимове в холандската втора лига. На 26 години пък е нападателят Донован Деекман, който през есента е играл в румънския Конкордия само три мача без да отбележи гол. През миналата година високият 182 сантиметра Деекман е ритал за Спарта (Ротердам) във втора холандска дивизия. Общо в редовния сезон и в плейофите за влизане в елита е записал 37 мача, в които е нанизал 7 гола. Сезон 2012/2013 е доста по-успешен за него, след като пак за същия клуб има 35 мача и 13 попадения. Във визитката му има още мачове за Хееренвеен и белгийския елитен Локерен.

Двама българи, които са се състезавали в чужбина също се присъединяват към Славия. Това са Илиан Иванов - защитник, играл до момента в отбора на Нойщат Айш в пета лига Северозапад, както и бившият младежки национал Валентин Веселинов, завръщащ се от третодивизионния гръцки Трикала. Останалите на проби при "белите" са Петър Атанасов ("Раковски"), Мартин Станкев (Банско), Тихомир Трифонов (без клуб), Яни Пехливанов (ФК Бургас), Владимир Каптиев (Пирин Разлог), Иво Райков (Миньор Перник). Новите ще бъдат тествани от наставника Иван Колев в контролата с младежкия национален отбор, който също е на лагер в Сандански. Проверката ще се състои на 19 декември.

Както вече стана ясно, Славия се раздели с бразилците Мишел Платини и Фернандо да Силва. Тръгват си още Мичел Бургзорг, Кире Ристевски и Вилиян Бижев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите