Руската и турската мафия може да са вербували двама родни национали за скандалната контрола с Естония (2:2) на 9 февруари.

До такова предположение стигна една от най-авторитетните медии в света - италианският вестник "Гадзета дело Спорт", който пусна обширен материал по темата. Разследващите журналисти правят връзка между играчите, извършили нарушенията за дузпите в полза на Естония - Ивелин Попов и Иван Иванов, и страните, от които идват залозите за мача - Турция и Русия. Това са първенствата, в които се подвизават двамата ни национали.

Според изданието на контролата са заложени общо 5 милиона евро за опциите точен резултат и над 2,5 гола в мача. Парите са залагани в азиатски онлайн букмейкъри.

В същото време президентът на УЕФА Мишел Платини е обещал на Борислав Михайлов да направи всичко възможно да замаже положението около контролата България - Естония и случаят повече да не се раздухва, пише "Тема спорт". Това е станало веднага след избора на Боби за член на Изпълкома на европейската футболна централа. Французинът изразил притесненията си, че все по-голямото ровене и разсмърдяване на случая около проверката в Анталия, играна на 9 февруари, ще удари по имиджа на УЕФА, а и по Михайлов като част от управленската структура на централата. /БЛИЦ